Italiensk sauterad potatis

 

Jag gillar verkligen inte kokt potatis, så trist och smaklöst. Jo, färskpotatis går an men annars blir det nej tack för min del. Och i det italienska köket är kokt potatis inte heller särskilt vanligt förekommande. Mer ofta återfinns potatisen som en komponent av flera i en rätt, grillad potatissallad exempelvis, vilket passar mig alldeles utmärkt. Eller som klyftpotatis eller liknande.

Det här tillbehöret är något vi ofta äter här hemma, mestadels som tillbehör till kött eller kyckling. Och det är verkligen en blandning av kokt och stekt potatis, enkelt smaksatt med bara salt och olivolja. Och det är verkligen löjligt enkelt att göra men ack så gott. Mjuka potatisbitar sauterade i lite vatten och olivolja och sen steka till nästintill brända med en härligt krispig utsida. Det här måste du bara prova!

2 personer

6 – 8 potatisar

5 msk vatten

5 msk olivolja

Salt

Skala potatisen och skär i grova tärningar. Hetta upp vatten och olivolja i en stekpanna. Lägg på lock och låt koka under/steka under 20 minuter. Ta av locket och låt pannan gå torr medans olivoljan tränger in i potatisbitarna och utsidan blir alldeles gyllene och krispig. Klart!

Servera och njut av italienska potatisar!

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

Ruskigt gott - potatis - snabb middag - vardagsmat - vegetariskt
2
A M

Gud vad gott det ser ut!

meh.blo.gg

Ser riktigt gott ut