Grillad potatissallad

 

Sommar, sol och grillning och en massa goda tillbehör. Det här är ett av dom. Grillad potatissallad kan antingen göras direkt på grillen eller om du har en grillpanna och hellre vill göra det på spisen. Och som vanligt ska du använda dig av tricket med att pudra potatisskivorna innan med lite gurkmeja. Då får du inte bara världens godaste potatis utan även den snyggaste. Här ett inlägg om detta.

Jag brukar alltid göra den här salladen på en bädd av ruccola, tycker det blir godast. Gillar pepprigheten och det lagom krispiga i ruccolabladen. Vilka grönsaker du sen har på spelar ingen jättestor roll men det är kul om det blir lite fina färger också. Man äter ju med ögonen också.

Du behöver

4 - 5 potatisar

Ruccola

Körsbärstomater

Rädisor

1 rödlök

Majs

Basilika

1 vitlöksklufta

Olivolja, salt, peppar

Citron

Dijonsenap

Börja med att koka potatisen och låt svalna något. Skär i ganska tjocka skivor då de lättare håller ihop under grillningen. Lägg upp på ett bakplåtspapper. Blanda olivolja med gurkmeja i en liten kopp och pensla alla potatisskivorna. Vänd på dom och gör likadant på andra sidan.

Förbered grönsakerna. Lägg ruccola så att det täcker ditt serveringsfat. Halvera körsbärstomaterna, skiva rödlök och rädisorna. Majsen kan du antingen ta från konserv eller så gör du det lite mer avancerat och grillar en hel majskolv som du sedan skalar ner kornen ifrån ner i salladen.

Vispa ihop dressingen. Ta två delar citronjuice och två delar olivolja. Lägg i en klick dijonsenap, en pressad vitlöksklyfta samt salt och peppar. Rör ihop noga.

Lägg potatisarna på grillen eller i grillpannan och låt dem få fin färg på båda sidorna. Lägg sedan potatisen ovanpå ruccolasalladen och sprid sedan ut dina förberedda grönsaker. Ringla över dressingen och hacka lite basilika som du strör över.

Världens godaste potatissallad!

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

grilla - grilltillbehör - potatis - potatissallad - tillbehör