Kyckling pytt i panna

 
Fann inget direkt italiensk ord för pytt i panna så den här får helt enkelt heta vad den är - kyckling pytt i panna med dragon- och senapssås.

En del av mitt abnorma intresse för matlagning startade nog mer som en terapi. Jag har alltid haft jobb med ganska högt tempo och stress som man på något sätt måste hantera när man ska varva ner. Och just det där med att hacka grönsaker är det verkligen något meditativt med. Monotona rörelser, kanske lite lugn musik i bakgrunden och början på en skön middag med familjen. Terapi eller ej, till den här underbara kyckling pytt i pannan krävs det lite hackande innan vi sätter igång…

Kyckling pytt i panna slänger jag ofta ihop på en vardagskväll. Har man kokt potatis så går det fortare så klart men jag gillar smaken av råstekt potatis. Känns äkta, genuint och är fantastiskt gott. Nyckeln till den här pytten är storleken på ingredienserna vilket kortar tillagningstiden och smaksättningen med örter + den där underbara kesellan med smak av senap och dragon. Mat lagad från grunden – hur gott som helst.

4 personer

2 – 3 kycklingfiléer

6 – 7 Potatisar

2 morötter

1 gul lök

2 stjälkar bladselleri

Olivolja, smör, salt, peppar

Provencalska örter (Kryddblandning)

2 msk worcestershiresås

Såsen

2 dl kesella

1 – 2 tsk dijonsenap

½ kruka färsk dragon eller 1 msk torkad

Salt och peppar

Vi börjar med att skala potatis och morot. Skär potatisen i kuber och lägg undan på ett fat. Hacka moror, selleri och lök. Skär upp kycklingen i remsor och tärna till kuber.

Sätt på en stor panna med en bottenskyla med olivolja och 1 msk smör. Lägg i potatisen och stek på medelvärme tills den nästan är klar, ca 12-15 min. Lägg i de hackade grönsakerna, de torkade örterna och worcestershiresåsen. Salta och peppra. Stek på ca 5 min till. Lägg upp allt på ett serveringsfat som du håller varmt.

Under tiden som du steker grönsakerna så fixar du till såsen. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Lägg i klick smör i samma panna som du stekt grönsakerna. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg över på serveringsfatet och blanda runt.

 

Dags att servera. Klipp över lite persilja, hackad lök eller något annat som du känner passar. Lyxig vardagsmiddag!

Följ gärna Ruskigt Gott på Facebook!

pytt i panna - vardagsmat