Zuppa di verdure - snabb vardagssoppa

 

Frånsett Minestrone så gillar jag soppor med få ingredienser med utvecklade och kraftfulla smaker. Ingen grädde och annat tjafs - låt råvarorna spela huvudrollen och sopporna blir så fantastiskt  mycket godare. Och apropå att koka soppa på en spik (och för en extremt billigt peng) så föreslår jag idag att du testar denna vegetariska vardagssoppa. Kostar inte många kronor men med lite kärlek i tillagningen så kommer råvarorna ge dig en alldeles fantastisk matupplevelse. Allt handlar om att ta ut det maximala av smaken från var och en av ingredienserna, och jo, lite vin och  koncentrerad tomat piffar till och lyfter det hela.

 

Se nedan recept som en perfekt bas, god som den är. Jag brukar ibland addera det jag har för tillfället hemma. Lite ärtor, morot, broccoli, blomkål eller ja vad man nu hittar i kylen. Men den är suveränt god som den är, och så brukar vi äta den.

4 personer

3 större potatisar

2 gula lökar

½ mindre vitkålshuvud

1 ask cocktailtomater (Eller andra tomater)

2 msk tomatpuré

2 torkade peperoncini

1 stort glas vitt vin

Vatten, salt och svartpeppar

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Skala löken och skiva upp lite grovt. Strimla vitkålen grovt och dela tomaterna i klyftor.

Sätt på soppkastrullen och häll på en rejäl bottenskyla med olivolja. Fräs på löken i några minuter tillsammans med pepperoncinin som du smular ned tills löken mjuknat. Lägg i tomatpurén och fräs några minuter till. (De här två stegen är viktiga då det frigör smakerna från lök och tomat samt ger en fin och lagom hetta från chilin)

Lägg nu i vitkålen, potatisen och tomaterna. Rör runt och slå på vinet. Låt det få ett ordentligt uppkok. Salta, slå på vatten så att de precis täcker grönsakerna och sätt på ett lock. Koka på medelvärme i ca 20 minuter.

Ta av locket och smaka av, tillsätt mer salt om det behövs. Dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över lite hackad bladpersilja. Servera med ett gott bröd och middagen är på bordet. Njut!

Följ gärna Ruskigt Gott på Facebook så missar du inga recept eller uppdateringar!

snabb middag - soppa - vardagsmat - vegetariskt
1
Isabell Hedberg

Ser verkligen ruskigt gott ut ;)
Kram!