Carne alla pizzaiola con patate

 

Bella a tutti ragazzi!

Dags för ett riktigt supersmart recept – fantastiskt gott och mat som jag ofta längtar till. Och det är så oerhört enkelt - allt görs i en och samma panna. Snacka om smart vardagsmat. Förberedelserna går snabbt även om det tar en stund att koka ihop till den där supersmarriga middagen som alla längtar efter. Perfekt att käka lite antipasto under tiden samtidigt som man hinner både tömma diskmaskinen, hjälpa till med läxor eller dra ett varv med dammsugaren. Så släng ihop allt och gör en massa annat – en dryg timme senare har du en vardagsmiddag som smakar helt underbart.

4 personer

1 kg potatis

2 stora gula lökar

500 gram valfritt kött (Brukar använda lövbiff eller motsvarande)

1 burk plommontomater

1 glas vatten

1 glas vitt vin

Salt, peppar, oregano och socker (Om man vill)

Olivolja

Skala potatisarna, dela på hälften och tärna sedan i grova bitar. Lägg allt i en större panna. Skala lökarna, dela och skär upp grovt. Lägg ovanpå potatisen. Skär eller klipp dina köttbitar i något mindre men ändå ganska grova stycken och lägg ovanpå.

Slå på burken med plommontomater ovanpå och krydda sedan generöst med salt, svartpeppar och oregano. Jag brukar också strö över lite socker för jag tycker tomatsmaken från burktomater blir betydligt bättre då, men det är så klart helt valfritt. Slå över vinet och vattnet och sätt på plattan.

Låt hela härligheten koka upp ordentligt, sätt sedan på lock och låt det sedan koka med hyfsad fart i ungefär 1 timme. Därefter brukar jag röra om, smaka av och justera innan det får gå färdigt några minuter till utan lock så att smakerna koncentreras lite till. (10 minuter om det är bråttom, men gärna längre om du har tid)

Slå av värmen, ringla lite riktigt fin olivolja och dra några varv med pepparkvarnen över och ställ fram på bordet. Servera med färskt bröd och njut! Lovar dig att alla runt bordet kommer slåss med sina brödbitar för att få upp det sista av såsen ur pannan.

Följ gärna Ruskigt gott på Facebook så missar du inga nya recept eller uppdateringar.

Ruskigt gott - alltiett - italiensk mat