Tonfisksallad med het dressing

 

Sommartider! Och då blir det också salladstider, perfekt lunch på varma dagar. Tonfisksallad är ju supergott och jag brukar toppa min variant genom att buljongkoka riset och göra en egen Rhode island med lite mer hetta i. Och ägg och gröna ärtor måste det också vara i.

2 personer

1 dl ris

1 burk tonfisk

Grönsaksbuljong

3 dl gröna ärtor

2 hårdkokta ägg

Lite blandad sallad

10 coctailtomater

1 salladslök

1 rödlök

Dill

Dressing

1 dl gräddfil

1 msk tomatpuré

1 msk majonnäs

5 droppar tabasco

Salt, peppar

Koka riset i grönsaksbuljong. För att få ordentlig smak på riset så brukar jag dubbla mängden buljong mot det som anges på flaskan. När det återstår 2 minuter av koktiden så häller du i de frysta ärtorna. Häll av och lägg ner i en serveringsskål. Hacka alla grönsakerna och blanda runt med riset. Strö över den avrunna tonfisken Toppa med färsk hackad dill och de kokta äggen skurna i klyftor.

Blanda alla ingredienser till dressingen och servera i en skål till salladen.

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

 
 
 
 
Ruskigt gott - sallad - tonfisk - tonfisksallad