Tomatsås på färska tomater

 

Färska tomater i en tomatsås ger mer friskhet så det är också gott att variera sig med tomatsås på färska tomater. Den här kan du göra på enbart färska tomater på sommaren med egna eller närköpta tomater men annars så ska du inte glömma att addera tomatspastan/tomatpurén. Den här såsen går snabbt, lika snabbt som det tar att koka pastan. En given vinnare vilken vardagskväll som helst.

4 personer

4 stora tomater

Vitlök

Peperoncini

2 matskedar tomaptpuré

Olivolja, salt och peppar

En påse ruccola

Sätt på vattnet till pastan. Dela tomaterna på mitten och sätt ett rivjärn i en djup tallrik eller skål. Riv sedan tomaterna met köttsidan mot rivjärnet. Gör det noga och det enda som ska vara kvar sedan är ett tunt skikt av skalet på tomaten.

Lägg pastan i kokvattnet och slå samtidigt en rejäl bottenskyla med olivolja i en annan panna. Lägg ner 2 hela vitlöksklyftor och 2 hela peperoncini. Låt dessa fräsa några minuter på låg värme utan att de tar allt för mycket färg.

Lägg ner tomatpurén i pannan och höj värmen något. Låt det gå runt någon minut innan du slår på de rivna tomaterna. Salta och peppra. Låt allt koka ihop till dess att pastan är klar.

När pastan är klar så häller du pastan i pannan och river ner ruccola. Vänd runt ordentligt och du har en ruskigt god och nyttig tomatsås med färska tomater som bas.

Tips:

-          Ställ fram en skål med tonfisk i burk (på vatten) och låt alla lägga över lite god tonfisk vid servering.

-          Kör varmrökt lax och finfördela över pastatallrikarna.

färska tomater - italiensk mat - italienskt - nyttigt - snabb middag - tomatsås - vardagsmat