Rostade oliver med citron och chili

 

Perfekt som aperitivo att bjuda gäster på innan middagen eller som drinktilltugg. Eller bara som ett gott och nyttigt snack en helt vanlig vardagskväll hemma i soffan. Dom här rostade oliverna är så enkla att göra men de blir helt fantastiska.

Bra råvaror är alltid nyckeln till bra och god mat. Så köp oliver av lite bättre kvalité. Kalamataoliver exempelvis.

Du behöver

2 dl gröna oliver

2 citronklyftor

1 vitlöksklyfta

5 - 6 msk vitt vin

2 msk olivolja

1 färsk röd chili

1 kvist rosmarin

Sätt ugnen på grilläge. Häll oliverna i en mindre form som tål ugnen. Skiva vitlöken tunt. Skär chilin i små ringar. Skär citronklyftorna i 2-3 mindre delar. Lägg allt i skålen med oliverna och häll på vin och olivolja. Blanda runt.

Sätt in i ugnen till dess att oliverna börjar spricka i skalet, tar ca 5 – 8 minuter beroende på ugn. Om något skulle se ut att bli lite bränt så ta ut skålen och rör om ett varv.

Ta ut och sätt ner en kvist rosmarin i skålen. Vilken doft! Ställ fram på bordet och njut av världens godaste oliver!

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

aperitivo - fredagsmys - oliver - tilltugg