Pizza på smördeg med parma och ruccola
Härlig pizza på smördeg gör att pizzan är klar att servera på dryga 20 minuter. Man kan ta vilka pålägg man vill men idag blev det parmaskinka och ruccola och sen lite parmesan och stänk av olivolja. Man behöver inte krångla till det liksom.
Pizza för 3 – 4 personer
1 rulle smördeg
120 gram parmaskinka
150 gram mozarella
1/2 påse ruccola
1 dl tomatsås (passerade tomater)
Parmesanost
Olivolja, salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp 1 dl passerade tomater i en liten skål, salta och peppra. Riv mozarella grovt på en tallrik med hjälp av ett rivjärn. Rulla ut din smördeg och lägg på bakplåtspapper. Fördela ut din tomatsås över hela degen förutom den sista biten från kanterna. Strö över mozarellan. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Den är klar när degen lyft sig, osten har smält ordentligt och pizzan har fått fin färg.
Ta ut och lägg skivor av parmaskinka över pizzan. Strö sedan ruccola över och avsluta med att grovhyvla parmesan över. Som toppen över i:et så kan du sprinkla lite fin och god olivolja över.
Njut!
Glöm inte att gilla min facebooksida så att du inte missar kommande recept och uppdateringar.