Pasta med broccoli
Lunch/middag på 15 minuter och så underbart gott. Härlig broccoli med smak av smör, olja och vitlök. Perfekt när maten helt skulle stått på bordet för en kvart sedan.
2 personer
1 broccoli
25 g smör
Olivolja
1 vitlök
1 pepperoncini
Kokvatten
Salt och peppar
Parmesan
Dela broccolin i ”ätstora” buketter. Skala stjälken och skiva den tunt. Lägg broccolin i ett durkslag av metall. Koka upp vatten enligt grunderna för att koka pasta som en italienare. Lägg ner pastan och sätt durkslaget ovanpå. Broccolin är perfekt klar när pastan är det.
Under tiden pastan kokar så skicar du en vitlöksklyfta fint. Varm upp en bottenskyla olivolja och smöret i stekpannan och lägg ner vitlöken och en smulad pepperoncini. Låt detta fräsa försiktigt och var noga med att det inte bränns vid.
När pastan är klar så häller du över broccolin från durkslaget och rätt ner i stekpannan. Ta en kopp av pasta vattnet innan du häller av pastan. Slå i pastan i stekpannan, rör runt och späd med lite av kokvattnet som du sparade.
Lägg upp pastan på tallrikar och riv över så mycket parmesan som ditt samvete tillåter. Ät och njut. Ruskigt gott!