Pane dorato

 

Det färska brödet som man köpte till gårdagens frukost brukar inte vara så spännande. Torrt och inte alls så där gott som det var när det köptes. Det spröda surdegsbrödet eller baguetten är inte att känna igen. Många kastar nog brödet och köper nytt. Men testa då pane dorato – perfekt helgfrukost. Lite pålägg på och man är har en kungligt god macka till frukost.

2 personer

4 skivor av gårdagens bröd

2 ägg

Några matskedar mjölk

Olivolja

Salt och peppar

Knäck äggen i en djup tallrik, tillsätt mjölk och vispa ihop. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Vänd bröden i äggen och lägg ner i stekpannan. Stek till dom är gyllene. Salta och peppra. Njut!

Följa gärna Ruskigt gott på Facebook så att du inte missar uppdateringar och nya recept.

frukost - italiensk mat - pane dorato