Kyckling Puttanesca

 

Pasta Puttanesca har du kanske hört talas om? En anrik rätt med en rolig historia runt som jag får skriva om någon annan gång. För idag så blir det en variant där vi istället använder basen för Puttanesca till att göra supergod kyckling istället. Snabb vardagsmat när den är som bäst.

4 personer

600 gram kycklingbröstfilé

1 vitlöksklyfta

1 ask coctailtomater (15-20 st)

2 msk kapris

20 svarta oliver

1 msk torkad oregano

Mjöl

Olivolja

Salt och peppar

Börja med att lägga alla såsingredienser i en skål – halvera tomaterna, dela vitlöksklyfta i 2 delar och lägg ner kapris och oliver. Ta därefter dina kycklingbröst och dela varje filé på mitten så att det blir runna och fina delar.

Hetta upp en stekpanna med några matskedar olivolja. Lägg mjöl på en tallrik och vänd runt varje kycklingfilé i mjölet innan du lägger dom i pannan. Bryn dom på båda sidor så att de får fin färg. Salta och peppra.

Nu häller du skålen med ingredienserna till såsen. Se till att allt fördelas runt och ovanpå kycklingen. Strö över oreganon och sätt ett lock på stekpannan. Låt nu puttra på medelvärme i 10 minuter.

Lägg upp allt på ett fat och ringla över lite extra olivolja om du vill. Servera med något tillbehör som du gillar – ugnsrostad potatis, kokt broccoli eller bara en schysst sallad. Glöm inte bröd till så att ni kan suga upp den goda såsen.

Om du inte vill missa nya uppdateringar och recept här på bloggen så föreslår jag att du följer min sida på Facebook.

italiensk mat - italienskt - kyckling - puttanesca - snabb middag - vardagsmat