Kyckling allt-i-ett i ugnen

 

Den perfekta vardagsmaten! Förbereds snabbt och sedan in i ugnen. Och nu har du 40 minuter till att sätta på en tvättmaskin, hjälpa till med läxläsning, tömma diskmaskinen eller andra fantastiska vardagssysslor. Ugnsrätter med allt i en form är verkligen smart vardagsmat.

Det här receptet bygger på att du har ett par kokta potatisar och en bit bröd från gårdagen. Annars får du koka potatisarna först. Och det går bra med färskt bröd också.

(Normalt sett brukar jag göra den här rätten med kycklinglårfiléer men det hade vi inte hemma idag.)

4 personer

2 kycklingbröstfiléer

4 potatisar

2 skivor surdegsbröd

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 tomater

½ - 1 dl vitt vin

En handfull kapris

1 msk torkad oregano

4-5 msk olivolja

Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skålla tomaterna och skala dom. Skär i bitar. Skär brödskivorna i mindre kuber som du rostar i en torr stekpanna i en minut eller två. Hacka potatisen grovt. Skiva löken. Krossa vitlöksklyftorna med baksidan av en kniv. Skär kycklingen i bitar. Lägg allt i en ugnsform med bakplåtspapper. Rör om och sprid ut.

Häll vinet i formen och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.

Tack formen med folie och sätt in i ugnen i 30 minuter. Efter 30 minuter tar du ut formen och strör över kaprisen och tar bort folien. Sätt sedan tillbaka i ugnen ca 10 minuter så att allt får lite fin färg. För mer färg så kan du sätta på grillenfunktionen.

Färdigt att servera – och tänk vad mycket du fick gjort under tiden. Lycka till!

Följa gärna Ruskigt gott på Facebook så att du inte missar uppdateringar och nya recept.

Ett par andra goda recept med kyckling allt i ett:

Zeinas kyckling med ris i ugnen

Jennys kyckling i ugn med citron och soltorkad tomat

alltiett - italiensk mat - italienskt - kyckling - snabb middag - ugnsrätt - vardagsmat