Köttrulader i tomatsås från Neapel

 

Fyllda rulader i en underbar tomatsås. Kött som smälter i munnen och hela ditt kök kommer vara fyllt av fantastiska dofter. Det här är en klassiker från Neapel som dessutom, med den överblivna såsen, fixar även morgondagens middag. Fixa den grymmaste söndagsmiddagen och imponera på dina gäster och dessutom kan du på måndagen avnjuta en köttig tomatsås av högsta klass. Sätt i gång!

4 personer

4 skivor benfri kotlett

En näve pinjenötter

En näve russin

En näve riven pecorino

1 burk passerade tomater

1 lök

2 klyftor vitlök finhackade

1 glas vitt vin

Persilja

Basilika

Salt & peppar

Olivolja

Lägg ut köttet på en skärbräda och lägg plastfolie över dom. Banka ut som så att dom blir riktigt tunna. Salta och peppra och strö sedan över russin och pinjenötter. Lägg den hackade vitlöken och persiljan ovanpå. Avsluta med att strö pecorinost över innan du rullar ihop köttet och säkrar det hela med en tandpetare eller två.

Fräs på några matskedar i en panna som har lock. Vänta någon minut och lägg sedan ner dina rulader så dom får lite fin färg på ytan. Krydda med salt och peppar och häll sedan på vitt vin. Låt det koka upp ordentligt och låt det hela småputtra ett par minuter.

Riv ett gäng basilikablad och släng ner i grytan. Slå på tomaterna och täck sedan med lock. Koka ihop under 2 timmar.

När koktiden är över så lyfter du helt enkelt upp ruladerna och serverar dom med en extra skopa av såsen och ditt val av tillbehör. Kanske med potatisistorn om det ska vara extra festligt. Eller med lite ugnsrostad potatis.

Viktigt! Såsen som du får över i kastrullen sparar du till nästa dag. Koka pasta och värm på såsen igen – en klassisk och helt underbar tomatsås med pasta blir ditt kap. Och kanske räddning en måndagskväll när det inte finns tid att koka rulader i tomatsås.
italiensk mat - italienskt - köttrulader