Köttbullar på mortadella

 
11-åringen hemma ogillar verkligen mortadella. Jag älskar det. Men köttbullar på mortadella äter han i större portioner än vad jag får i mig. Det är fräscht, enkelt och så himla gott.

4 portioner (Ca 24 köttbullar)

4 – 5 medelstora potatisar

150 g mortadella

En rejäl näve med riven parmesan

2 ägg

Ströbröd

1 citron

Salt, muskotnöt och olivolja

Koka potatisen och pressa dom med en potatispress eller mosa med en gaffel i en skål. Finhacka mortadellan och vänd ner i skålen. Knäck äggen, krydda med salt och muskot - blanda sedan runt smeten. Lägg i parmesan och blanda runt igen.

Blöt händerna och rulla köttbullarna. Rulla dom sedan i ströbrödet och lägg dem på en tallrik. Värm upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna ca 5-6 minuter tills de är gyllenbruna runt om.

Servera köttbullarna med citron som man sedan pressar över. Ät med en fräsch sallad eller vad du känner passar.

Tips: Halvera storleken så att du istället får många små köttbullar. Sätt en tandpetare i och servera dom som en antipasti när du välkomnar gäster till middag.

italiensk mat - italienskt - köttbullar - mortadella - smårätter - snabb middag - vardagsmat