Köttbullar på mortadella

4 portioner (Ca 24 köttbullar)
4 – 5 medelstora potatisar
150 g mortadella
En rejäl näve med riven parmesan
2 ägg
Ströbröd
1 citron
Salt, muskotnöt och olivolja
Koka potatisen och pressa dom med en potatispress eller mosa med en gaffel i en skål. Finhacka mortadellan och vänd ner i skålen. Knäck äggen, krydda med salt och muskot - blanda sedan runt smeten. Lägg i parmesan och blanda runt igen.
Blöt händerna och rulla köttbullarna. Rulla dom sedan i ströbrödet och lägg dem på en tallrik. Värm upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna ca 5-6 minuter tills de är gyllenbruna runt om.
Servera köttbullarna med citron som man sedan pressar över. Ät med en fräsch sallad eller vad du känner passar.
Tips: Halvera storleken så att du istället får många små köttbullar. Sätt en tandpetare i och servera dom som en antipasti när du välkomnar gäster till middag.