Kotletter med balsamvinäger

 

Usch vad många tråkiga kotletter man ätit genom åren, oftast torra på någon lunchrestaurang utan ambitioner. Men kotletter är egentligen en alldeles underbar råvara att använda. Det går att variera på så många sätt och det här receptet kan man inte misslyckas med. Saftiga med härlig smak av från balsamvinägern.

4 personer

4 kotletter utan ben

1 tsk dijonsenap

Vetemjöl

Färsk salvia

1 vitlöksklyfta

2 msk smör

2 msk olivolja

1 dl vitt vin

1-2 msk kyckling- eller köttfond

3 tsk balsamvinäger

Persilja

Ta fram kotletterna från kylen så att de får stå i rumstemperatur ca 20 min. Under tiden kan du finhacka vitlöken och ett par salviablad. (Och fixa det tillbehör du vill ha till kotletterna)

Skär bort ev. fettkant på kotletterna. Slå ut mjöl på en tallrik och vänd kotletterna i mjölet. Salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en stekpanna och värm upp smör och olivolja så att det börjar bubbla. Läg ner vitlöken och salviabladen och fräs försiktigt i någon minut. Lägg sedan i kotletterna och låt de få fin färg på båda sidorna.

Häll på vinet och buljongen. Låt det nu putta på medelvärme tills att nästan all vätska är borta i pannan. Nu ringlar du balsamvinägern över kotletterna och fortsätter att steka ett par minuter till. Vänd någon gång då och då. Lägg upp på fat och strö lite färsk persilja över.

Klart att servera! Njut!

För att inte missa nya recept på bloggen - gå gärna in och gilla/följ Facebooksidan.

balsamico - balsamvinäger - italiensk mat - italienskt - kotletter - snabb middag - vardagsmat