Hamburger all'italiana

 

Hamburgare med mozzarella och en varm tomatdressing - Hamburger all'italiana! Serveras på grillat cibattabröd med tomat, lök och krispig sallad. Så fantastiskt gott! Jag tror inte det behövs någon närmare beskrivning – laga, äta och njut!

2 hamburgare

400 gram nötfärs

2 cibattabröd

1 tomat

1 gul lök

Blandad sallad

Dressing

1 - 2 dl passerade tomater

1 handfull med basilikablad

Riven parmesan

2 vitlöksklyftor

1 msk vitvinsvinäger

1 msk flytande honung

Olivolja, salt och peppar

Häll de passerade tomaterna och alla andra tillbehör till dressingen i en mixer. Mixa ihop och slå sedan i en liten kastrull. Värm upp och låt småputtra ihop medans du ordnar med resten. Smakerna kokar ihop och du kommer få en mer fast dressing med helt otroliga smaker.

Blanda färsen med salt och peppar – forma till 2 hamburgare. Lägg på grillen eller i en stekpanna med smör/olja och låt fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen något. När hamburgarna börjar bli klara så lägger du mozzarellan ovanpå och sätter på ett lock. När osten smält är dom klara Under tiden kan du skära tomat och lök i skivor och ta fram salladen.

Dela cibattabröden och grilla även dom på grillen eller i en grillpanna.

Pensla bröden generöst med dressingen och lägg på salladen. Lägg på hamburgarna och fördela sedan lök och tomater ovanpå. Ringla över med mer tomatdressing och sätt på ovandelen av cibattan.

Servera och ställ fram den överblivna dressingen i en skål på bordet. Jag lovar, den kommer gå åt.

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

Ruskigt gott - grillat - grillkväll - hamburgare - italiensk mat - italienskt