Falukorv på italienska

 

Nja, falukorv hittar man inte i Italien. Där är det salsiccia som är korven nummer ett. Men jag tyckte det var lite kul ändå, att göra en helt vanlig falukorv men med lite italiensk inspiration. Ett rustikt potatismos med ruccola, tomat, mozzarella och lite tomatsås. Och sen gratinera det hela i ugnen. Resultatet blev makalöst bra. Lite Sverige och Italien på en och samma gång. Kärlek på matbordet och kärlek kan vi aldrig få för mycket av. Perfekt och snabb vardagsmiddag!

Hitta en falukorv med högt köttinnehåll och bra mozzarella. Bra råvaror är det som gör de enklaste rätterna till de allra godaste.

 

4 personer

8 - 10 potatisar

400 gram falukorv

Två nävar grovhackad ruccola

125 gram mozzarella

1 dl passerade tomater

1 dl mjölk

25 gram smör

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen och mosa sedan tillsammans med mjölk och smör till ett grovt potatismos. Salta, peppra och vänd ner den hackade ruccolan. Klicka ut potatisen längs med kanterna i lämplig ugnsform.

Skiva falukorven och mozzarellan. Slå de passerade tomaterna i botten på ugnsformen och varva sedan falukorv och mozzarella ovanpå. Strö över lite persilja om du vill och sätt sedan in i ugnen och låt gratineras. Tar ca 10 -15 minuter.

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

Ruskigt gott - falukorv - snabb middag - vardagsmat