Pastasallad till grillat

 
Jag är inte särskilt förtjust i pastasallad. Oftast är det bara kokt pasta, råa grönsaker, något protein och en färdig dressing. Vare sig kul eller gott. Det här är min favorit till grillat, eller som en vegetarisk lunch en varm sommardag. Full av smaker och nyttigt fett. Idag blev den perfekt till lunch - 26 grader vamt, lite grillad kyckling till och man är redo för en siesta på terassen.
 
4 personer
 
320 gram pasta
1 - 2 aburgine (beroende på storlek, 2 små eller 1 stor)
2 röda paprikor
150 gram mozzarella
3 tomater
En hand eller två med ruccolasallad
Olivolja
Balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
2 torkade peperoncino
Salt och peppar
 
Koka pastan under tiden du hanterar grönsakerna. När den är färdig är det bara att kyla ner och lägga ner i serveringsskålen så länge.
 
Tärna aburginen grovt, salta ordentligt och lägg på en kökshandduk i ca 20 minuter. Det drar ut all obödig vätska och gör aburginen extra god. Under tiden kan du hacka paprikorna.
 
Hetta upp en panna och lägg ner aburginen med en skvätt olivolja. Smula över peperoncinon och låt aburginen få fin färg. Lägg lver dem på ett fat och häll sedan ner paprikorna i pannan och låt också dessa få fin färg. Lägg över i skålen med aburginen och låt svalna något.
 
Under tiden som du steker kan du passa på att finhacka vitlöken och skära tomaterna och mozzarellan i grova bitar.bitar. Häll ner detta i serveringsskålen med pasta + aburginen och paprikorna. Slå över olivilja och balsamvinäger. Fös ner et par nävar ruccola. Salta, peppra och blanda runt.
 
Njut direkt eller spara det som blir kvar till morgondagens lunch. Lysande gott! Vi käkar det oftast till kyckling från grillen eller som en vegetarisk lunchrätt. Hur gott som helst.
 
 
 
Ruskigt gott - italiensk mat - italienskt - pastasallad - vegetariskt
1
Sanna

Såg jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!

Svar: Tack! Ja, din bakblogg får jag verkligen ta och kolla in. Bröd och kakor är inte min starka sida så här kan jag få massor av inspiration. :)
Sebastian