Kött med citron

 

Sommaren 2016. Jag vet inte hur många grillade, citrondoftande köttbitar jag satte i mig. Och det är superlätt att göra dom i vanlig stek- eller grillpanna också. Lättpanerat kött med citron som smälter i munnen. Enkelt och ruskigt gott.

Den här gången använde jag lövbiff men det går bra med annat kött också, även kyckling. Men det ska vara tunna skivor så är dom lite tjocka så bankar du ut köttet innan du fortsätter.

4 personer

4 skivor lövbiff

1 ägg

Mjöl

Ströbröd

1 citron

Olivolja, salt och peppar

Ta fram köttet en stund innan tillagning så att det är rums tempererat. Lägg på en skärbräda och salta och peppra generöst på båda sidorna. Vispa upp äget i en djup tallrik och strö ut mjöl och ströbröd på vardera sin tallrik.

Vänd köttet i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna, eller lägg på grillen, och stek köttet ett par minuter per sida.

Servera genast och servera med citronen skuren i klyftor och som sedan pressar över köttet. Så fantastiskt gott. Grillade grönsaker eller en schysst sallad till och det är sommar i gommen.

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

italien - italiensk mat - snabb middag - vardagsmat