Pizza - snabba, tunna och ruskigt goda

 
Glöm att degen ska jäsa och att du måste vänta en timme minst innan pizzan kan gå in i ugnen. Glöm att ta fram den där stora matberederaren för att degen ska knådas. Med det här receptet blir du en mästerlig pizzabagare som imponerar på dina gäster. Pizza på 30 minuter!
 
Tillbehören får man själv välja och lägga på och jag lovar, det blir aldrig något över.
 
Deg till två pizzor
 
4 dl Vetemjöl special
3 tsk bakpulver
1 tsk salt

3 msk Olivolja
1,5 dl Kallt vatten
 
Börja med att sätta ugnen på 225 grader och förvärm plåten.
 
Blanda samman de torra ingridienserna och häll sedan i olja och vatten. Knåda ihop till en jämn smet innan du lägger upp degen på en mjölad yta. Dela degen i två delar och baka ut två pizzor med händerna eller med en kavel. Vi gillar tunna pizzor och det är vad receptet är beräknat till.
 
Tomatsåsen
 
1 burk hela tomater
2 grovt hackade vitlöksklyftor
1 gul lök hackad
1 tsk salt
svartpeppar
en nypa socker
 
Ta ut den varma plåten och lägg på ett bakplåtspapper innan du lägger på pizzorna. Mixa alla ingridienserna till tomatsåsen. Lägg på tomatsåsen men spara någon centimeter vid kanterna. Strö på riven ost och sen de pålågg du vill använda (Se tips nedan). Grädda i ugnen 10-15 minuter. Klart!
 
Förslag på tillbehör
bacon
mozzarella
oliver
ananas
italiensk salami (godast att ha på efter att pizzan gräddats)
parmaskinka (godast att ha på efter att pizzan gräddats)
gorgonzola
parmesanost (riv över innan servering)
ruccola (godast att ha på efter att pizzan gräddats)
pizza