Min superpasta - lax med chili, vitlök och ruccola
Du behöver
4 klyftor vitlök
1 röd chili
3 tomater
1 påse ruccola
persilja
citron
4 port fullkornspasta (spagetti)
300 g gravad lax
olivolja
Börja med att finhacka vitlök och chili. Kärna därefter ur tomaterna och skär i avlånga strimlor. Skär upp den gravade laxen i bitar och hacka persiljan.
Koka pastan och håll varm. Hetta upp en wokpanna och håll i ordentligt med olivolja. När det är riktigt hett vänder du i vitlöken och chilin. Skaka hela tiden så att inget bränns. Efter ett par minuter när de mjuknat har du i laxen. Det räcker med någon halvminut. Sänk värmen och lägg i tomaterna, ruccolan och pastan och blanda väl. Krydda ordentligt med svartpeppar och salta. Riv över citronskal och den hackade persiljan.
Servera och glöm inte parmesan.