Pizzette di melanzane

 

Aubergine är verkligen en underskattad grönsak, tänk vad mycket man kan göra med den. Köttbullar, ugnsrätter, varma sallader och så vidare. Och till och med pizza.

Det här är verkligen superenkelt och perfekt när man vill ha ett schysst fredagsmys utan att lägga för mycket tid. En lite nyttigare pizza där man själv kan välja vad man vill ha på. Vi brukar göra de här minipizzorna enkla med bara lite hackad tomat, mozzarella och basilika. Underbart gott!

Det viktiga är att vara noga med det första steget då auberginen förgräddas i ugnen. Syftet är att olivoljan ska smaksätta samtidigt som onödig vätska från auberginen ska dras ur. Så håll ett öga på dom i ugnen och du kommer få en alldeles fantastisk pizzabotten att jobba vidare med.

2 auberginer

150 gram mozzarella

Ett gäng hackade körsbärstomater

Basilikablad

Olivolja och salt.

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva upp auberginen i centimetertjocka skivor. Dra små skåror med en kniv över snittytan. Salta lätt och pensla på ett tunt lager med olivolja. Sätt in i ugnen i ca 15 – 20 minuter. Auberginen ska ha fått färg och man ska känna att det mesta av vätskan gått ur den.

 

Medans auberginen går klart i ugnen så hackar du körsbärstomater och mozzarella samt plockar basilikablad. Ta ut plåten ur ugnen och fördela först ut tomaterna på skivorna och sedan mozzarellan. Strö över lite flingsalt och toppa med ett eller flera basilikablad. Sätt in i ugnen igen till dess att mozzarellan smält och de börjar få lite fin färg, tar bara några minuter.

 

Dags att servera! Njut!

Följ gärna Ruskigt Gott på Facebook!

aperitivo - aubergine - fredagsmys - pizza