Somrig spagetti med färska rivna tomater

 

Rena hälsomaten och färdig middag på en kvart ungefär. Att servera som den är eller släng över en burk med bra tonfisk om du känner för det. Frisk och fräsch pasta, några matskedar vitt vin är också en bra smakförhöjare.

Och det här är verkligen en sommarrätt, ska helst göras på egenodlade tomater. Med de där blaskiga från matbutiken som aldrig sett solens ljus så blir det inte tillnärmelsevis lika bra. Om man tycker att tomaterna är lite smaklösa så kan man höja tomatsmaken genom att tillsätta en matsked tomatpuré, det kan behövas med köpetomater hemma i Sverige.

2 portioner

160 gram pasta

4 tomater

1 msk tomatpuré (om det behövs)

2 vitlöksklyftor

2 torkade peperoncini

Olivolja, salt och peppar

Sätt på pastavattnet. Skala vitlöken. När pastan går i vattnet sätter du en ny panna med en bottenskyla olivolja på spisen. Lägg ner vitlöken och peperoncinin och låt mjukna på låg värme under några minuter. (Sätter en ljuvlig smak på oljan)

Under tiden halverar du tomaterna och river dom med köttsidan inåt på ett rivjärns grova sida över en skål. Skalen kastar du. Klicka eventuellt ned en matsked tomatpuré.

Lyft ur vitlöken och peperoncinin ur pannan och kasta. Höj värmen till medelvärme och häll i tomaterna. Om du vill ha vin med som smaksättning så häller du i det nu också. Låt koka ihop till dess att pastan är klar och avrunnen.

Häll pastan i pannan med tomaterna. Salta och peppra och släng sedan ner ett par nävar med ruccola. Blanda runt och servera!

Fölg gärna Ruskigt Gott på Facebook!

Ruskigt gott - färska tomater - italiensk mat - italienskt - pasta - tomatsås - tonfisk