Stuvade gröna ärtor

Alla grönsakstillbehör är en av nycklarna till att man äter så mycket grönt i Italien. Till varje huvudrätt så serveras det flera tillbehör och oftast med betydligt färre kolhydrater än vad vi är vana vid. Att äta lite mer grönsaker är inte svårt med mat som detta. Så skippa potatisen och satsa på lite ärtor någon dag istället.
4 personer
600 g frysta ärtor
1 dl tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong
1 morot
1 lök
1 stjälk selleri
Olivolja och salt
Finhacka lök, selleri och morot. Gör en soffritto, det vill säga fräs dom mjuka i en panna på medelvärme i ca 15 minuter. Häll i ärtorna och tillsätt sedan tomatpurén. Låt fräsa ihop ett par minuter innan du slår på buljongen. Koka på medelvärme i ca 15-20 minuter tills buljongen är helt borta.
Servera! Ärtorna passar till både fisk, kyckling och kött. Supergott till hemgjorda fiskpinnar också.