Pasta med varmrökt lax och grönsaker

 
Kort pasta med varmrökt lax och grönsaker som fått bräsera med både olivolja och vitt vin. Nyttigt, enkelt och supergott. Varmrökt lax är perfekt att köpa när man vill få en middag på bordet snabbt. Och något som jag kommit på med tiden är att färsk timjan och just varmrökt lax är en riktigt bra kombination. Så se till att strö över ordentligt med timjansblad på slutet. Då blir den här goda rätten bara ännu bättre. (Funkar även bra med färsk oregano)

250 gram varmrökt lax

1 skivad rödlök

2 små zucchini

2 vitlöksklyftor

1 paket med körsbärstomater (Ca 250 g)

0,5-1 dl vitt vin

Olivolja, salt och peppar

Färsk timjan (eller oregano)

Sätt på pastavattnet. Börja med att skära zucchinin i skivor. Skala vitlöken och krossa klyftorna med baksidan av en kniv. Skiva rödlöken. Hetta upp ett par matskedar olivolja i en större stekpanna och fräs grönsakerna i ca tre minuter på medelvärme. Slå sedan på vinet och låt alkoholen förångas och ge det någon minut så att vinet får koka in i grönsakerna.

Under tiden halverar du körsbärstomaterna och tar fram laxen. Lägg ner tomaterna och strö över laxen delad i mindre bitar. Kasta runt försiktigt i någon minut och stäng sedan av värmen medans du väntar på att pastan blir färdig.

Koka pastan och häll av den ett par minuter innan den angivna koktiden, de ska alltså inte vara helt färdiga men nästan. Spara en kopp med kokvatten. Slå på värmen på plattan med grönsakerna och laxen. Häll i pastan och 4-5 matskedar av kokvattnet. Låt koka ihop ett par minuter och avsluta med att salta och peppra. Servera med timjansblad som du strör över. Det är gott att ringla lite fin olivolja över.

Missa inga nya recept eller uppdateringar - gilla Ruskigt gott på Facebook. 

italiensk mat - italienskt - lax - laxpasta - snabb middag