Pasta con aglio e peperoncino

 

Italiensk matlagning i kompakt format. Jag fullständigt älskar det här receptet och jag förstår verkligen, om man läser ingredienserna, att man kan undra över denna hyllning. Men oavsett om du har jobbkväll hemma och vill ha något snabbt eller ska bjuda vännerna på vickning så är det här bland det bästa du kan göra. Pasta con aglio e olio är bland det bästa jag vet.

2 personer

2 vitlöksklyftor

1 pepperoncino

Persilja

Parmesan om man vill

Pasta

Börja med att koka pasta men koka någon minut mindre än det som anges på förpackningen. Under tiden skalar och finskivar du dina vitlöksklyftor. Värm upp en panna med en ordentlig bottenskyla av olivolja och fräs försiktigt vitlöken under några minuter. Smula ner en torkad pepperoncino (fungerar även med lite färsk hackad chili).

När pastan är klar så häll av den men spara typ en kaffemugg av kokvattnet. Höj värmen i pannan och häll i pastan och kokvattnet. Rör runt någon minut och tillsätt finhackad persilja.

Upp på tallrikar. Njut. Känn att livet har en mening.

italiensk mat - italienskt - pasta - peperoncino - snabb middag - spagetti - vardagsmat - vegetariskt - vitlök