Salata pollo speziale

 

Saftigt grillad kyckling med krispiga grönsaker. Söta små tomater och kronärtskocka. En första dressing på vitlök och örter och sedan en andra dressing på karamelliserade citronskal. Toppat med balsamico glaze. Det här är den bästa kycklingsalladen jag vet!

Grilla kycklingfiléer själv i ugnen eller köp färdig. Ta lite blandade salladssorter och några grönsaker du gillar i sallad. Fixa dressingarna. En helt underbar lunch eller middag är klar!

Tricket med min kycklingsallad är egentligen att ha mycket smak av vitlök och örter i första dressingen och att sedan balansera smakerna med karamelliserade citronskal och balsamico glaze.

4 personer

4 kycklingfiléer

Olivolja, salt och peppar

Blandade örter (Jag hade bladpersilja, mynta och basilika)

2 vitlöksklyftor

1 citron

Blandade salladsblad

Valfria grönsaker (Jag hade idag tomater och kronärtskockshjärtan)

Balsamico glaze

Börja med att grilla kycklingen med valfria kryddor. Jag brukar köra med salt, peppar, oregano och lite sambal som jag smörjer in dom med. (Eller köp färdiggrillad kyckling).

Skala av skalet från citronen med en potatisskalare. Skala mycket tunt så att inget av det vita innaför skalet kommer med. Skär remsorna tunt. Lägg dessa i en liten kastrull och pressa över saften från citronen. Späd med lite mer vatten om det behövs. Den totala mängden ska notsvara ungefär 10 matskedar. Lägg i 2 tsk socker och sätt på platta med hög värme. Reducera ner tills att citronskalen är mjuka och vätskan bara är en trögflytande massa. Ställ åt sidan och låt svalna.

Skär tomater och kronärtskocka i mindre bitar. Skölj salladen och lägg i en skål. Blanda 1 dl olivolja med 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och totalt 2 dl av finhackade örter. Blanda salladsbladen med 2/3 av dressingen.

Lägg upp salladen på tallrikar. Sprid ut tomater, kronärtskocka och uppskivad grillad kyckling. Toppa varje tallrik med den resterande dressingen. Lyft upp remsorna av citronen med en gaffel från kastrullen och fördela mellan tallrikarna. Dutta ut lite av vätskan i kastrullen också. Toppa med balsamico glaze och det är dags att ställa fram på bordet. Vilken middag!

 

Följ gärna Ruskigt Gott på Facebook!

italienskt - kycklingsallad - snabb middag