Örtkyckling med potatisklyftor och buljonginkokta ärtor

 

Det här en riktig simpel rätt med få ingredienser och med kort tillagningstid. Att allt görs i en panna gör det ju inte sämre heller. Klyftpotatis, saftiga kycklingfiléer och ärtor som kokats in med grönsaksbuljong. Mycket smak och en perfekt vardagsmiddag som smakar så där lite extra.

Dryga halvtimmen får man räkna med att det tar beroende på storleken på kycklingfiléerna. Men medans allt går klart i ugnen hinner man både fixa sallad, duka och släng i en tvättmaskin.

4 personer

4 kycklingfiléer

8 – 10 potatisar

4 vitlöksklyftor

Torkade örter

250 g ärtor

1 gul lök

3-4 dl grönsaksbuljong (hemmagjord, tärning eller fond)

Olivolja, salt, peppar, socker och peperoncini

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Skala potatisen och klyfta den. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna som tål att vara i ugnen. Stek potatisen i ca 10 minuter tills att den fått fin färg. Lägg över på ett fat. Under tiden kan du gnida in kycklingen med salt, peppar, valfria torkade örter och lite smulad pepeoncini.

Tillsätt lite olja i pannan som du stekt potatisen och fräs sedan de skalade vitlöksklyftorna ett par minuter, lägg sedan i kycklingfiléerna och stek tills de är gyllenbruna runt om. Lägg tillbaka potatisen i pannan och slå på en skvätt vitt vin och brässera ur pannan. Sätt sedan in pannan i ugnen och låt potatis och kyckling gå färdigt, tar ca 15 – 20 min. (Kolla så att kycklingen är klar)

Under tiden pannan står i ugnen så slår du på lite olivolja i en mindre kastrull och lägger i en finhackad gul lök. Fräs på ett par minuter och lägg sedan i ärtorna + grönsaksbuljong, 2 tsk socker och vatten. Jag brukar ha egen grönsaksbuljong i frysen men man kan använda en bra fond/ekologisk tärning som alternativ. Koka på ganska hög värme tills att all vätska kokat in.

Ta ut pannan ur ugnen och slå på ärtorna. Salta och peppra om det behövs.

 

Ställ fram och glöm inte att fånga upp den härliga skyn i botten på pannan. Magiskt gott!

Följ gärna Ruskigt Gott på Facebook!

italiensk mat - kyckling - vardagsmat
1
Angelica Wåhlin

Ååh, så gott! Blir så hungrig av din blogg, haha.