Kyckling med vin och mjölk

 

För mig lät den här rätten från början lite udda – vin, kyckling och mjölk? Men det är fantastiskt och en superbra vardagsmiddag att ta till. Går hyfsat snabbt och bara att servera med det tillbehör man vill. ”Kycklingen blir smekt av vinet och älskat av mjölken” som min granne beskriver rätten.

 

2 personer

2 bröstkycklingfiléer

Mjöl

½ gul finhackad lök

1 glas torrt vitt vin

1 glas mjölk

Några kvistar finhackad persilja

Skär varje kycklingbröstfilé, beroende på storlek, på längden till 2–3 tunna skivor. Salta och vänd dem i mjöl.

Hetta upp en lämplig stekpanna medans du finhackar löken. Bryn löken i några minuter i en bottenskyla av olivolja. Lägg sedan ned kycklingen och bryn. Vänd och sätt färg på andra sidan.

Slå på vinet och låt reducera tills att det i princip är torrt i pannan. Slå på mjölken och gör samma procedur.

När vätskan är borta ur pannan så strör du över finhackad persilja och saltar och pepprar.

Klart – serva direkt ur pannan. Garnera med lite tomater och citronzest eller något annat om du vill. Underbart – ät och njut!

Glöm inte att föja Ruskigt gott på Facebook - så missar du inga nya recept och uppdateringar.

kyckling - snabb middag - vardagsmat